Május közepén egy teljesen megújult terület nyitotta meg kapuit a vendégek előtt, kezdve az impozáns pénztárépülettel. Ezen belépve stábunkat már egy elcsöndesedett, őszies hangulatú tó fogadta, amelyet lassan a madarak vesznek birtokba. Makra Gáborral a park szelfipontján egy, a homokba fektetett csónakban beszélgettünk. Az ügyvezető elmondta, egyik fontos feladatuk volt a  tavak partfalvédelmének biztosítása, hogy a nagy hőségben, aszályban  ne folyjon bele a homok a vízbe. A strandolók nagyon örültek az élményelemeknek, az újításoknak, szerették a konferenciaépület tetején lévő napozót, a kültéri fitnesz-eszközöket, a játszóteret.   Az ügyvezető kiemelte, minden korosztály megtalálta itt a neki tetsző szórakozási lehetőségeket.

– Jöttek családok gyerekekkel, fiatal társaságok, és helyi vagy környékbeli nyugdíjasok. A távolabbról érkezők kempigezhettek a parkban. De van lehetőség horgászni is, a strand melletti ökosétányon pedig megnézhetjük a pallósor mellett hűsölő bivalyokat. Az ő szerepük különösen fontos, hiszen a nádast ők „tartják rendben”.

Bár a belépőárak a tavalyihoz képest nem változtak, maradt a barátinak számító 1100 forintos felnőtt jegy, a gazdasági világválság és a még mindig jelen lévő koronavírus miatt vannak, akik félnek strandra menni. Ráadásul idén az időjárás sem volt éppen mindig kegyes hozzánk.

– A tavalyi szezonban 33.500 látogatónk volt, idén ugyanennyi. A fejlesztések miatt kicsit többre számítottunk, de augusztusban összesen egy igazán jó hétvége volt, már ami az időjárást illeti, a többin esett, fújt a szél. Nem vagyunk csalódottak, mindenkinek nagyon örülünk, aki nálunk pihent vagy szórakozott. A strand ugyan most bezárt, de a park továbbra is látogatható, egész évben. Szívesen látunk bárkit, aki horgászni, kirándulni, túrázni szeretne ezen a gyönyörű természeti területen.