A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőben tartotta idei fürdőnapját. Több, mint háromszáz vendég érkezett 20-22 településről. Az egyik szervező, a látássérült Kurucsai Szabolcs egyesületi elnök nem ismer lehetetlent. Gyakran szerepel a médiában, aktív közösségi életet él, mindenkit igyekszik megmozgatni, akármilyen módon akadályozott is. Most éppen fürdésre, játékra invitálta tagtársait erre a gyönyörű helyszínre, amely ráadásul akadálymentes is.

– Tizenkét éve már, hogy nem látok. Annak idején azért kezdtem el a „celebkedést”, hogy megmutassam, mindig van kiút, attól, hogy fogyatékossággal élünk, nem kell feltétlenül a négy fal közé bezárkóznunk. Merítsenek erőt az én energiáimból akár az egészséges emberek is. Ugyanolyan boldogok, szerelmesek lehetünk, mint bárki más, iskolába járhatunk, gyermeket vállalhatunk. Mindent lehet. Oké, van egy kis hendikepem, de mínusz kettőről szép igazán felállni.

Dobos Rozália az egyesület munkatársa, a szentesi csoport tagja. Ő maga is érintett, korábbi betegségei miatt rehabilitált lett.

– Talán furcsa ezt mondani, de ez megkönnyíti a munkámat itt az egyesületben, hiszen testközelből ismerem a tagok problémáit. Amikor az egészségi állapotom megromlott, az életem egy szakasza véget ért. Akkor sokan sajnáltak, aminek én nem örülök. Nem kell engem sajnálni, teljes értékű embernek érzem magam így is. Most pedig itt lehetünk ezen a gyönyörű strandon, csodásak a medencék, az egész környezet. Megyek is úszni, aztán kipróbálom a  gyógyvizes fürdőt, utána beszélgetünk, játszunk, arra törekszünk, hogy minél jobban örüljünk egymásnak. 

 A Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete szívből köszöni a fürdő vezetésének és Nógrádi Zoltán polgármester úrnak, hogy teret adtak rendezvényüknek!