Öttömösön újabb közösségi teret alakítottak ki a helyiek és a településre érkezők számára. A falu központjában a teleház és a könyvtár udvarán található meg az új korcsolyapálya, amelyet már birtokba is vehetnek a sportolni vágyók.

A pálya a belügyminisztérium által kiírt önkormányzati fejlesztési támogatás révén épülhetett meg. A körülbelül 20 millió forintos projektből megvalósult korcsolyapálya a település központjában, a teleház mögött kapott helyet. A beruházással az önkormányzat terve az volt, hogy valami egyedit hozzanak létre Öttömösön – mondta a polgármester, Dr. Dobó István.

A pályát egy speciális műanyag borítja, amely ebből kifolyólag minden évszakban használható. A korcsolyapályát a kezdeti időszakban bárki térítésmentesen használhatja. Későbbi terv, hogy egy ember bérét tudják kigazdálkodni a működtetéssel.

A pályát megvilágítással, hangtechnikával kívánják továbbfejleszteni és a jövőben egy ifjúsági parkot szeretnének itt kialakítani. A tervek szerint egy befüvesített területet hoznának létre a korcsolyapálya mellett padokkal, ülőhelyekkel, majd a későbbiekben egy kisebb kiszolgálóhelyiséggel bővítenék ezt a részt.

Érdekesség, hogy a korcsolyapálya mellett egy pálmafát fognak elhelyezni, ami fából fog készülni. A polgármester elmondta, úgy gondolja, ezáltal lesz egy különös bája annak a mondatnak, hogy „Öttömösön a korcsolyapálya mellett a pálmafa alatt találkozzunk!”.