Több mint hatszáz település nyert tízmilliárd forintot közösségi terek fejlesztésére a Magyar Falu Program keretében. A nyertes települések között szerepel Röszke is ahol az önkormányzat a művelődési házat újította fel.

A röszkei könyvtárnak otthont adó épület, a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Községi Könyvtár fűtéskorszerűsítése, pályázati forrásból és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg. A Művelődés Ház és Könyvtár intézményegységében az elmúlt hónapokban karbantartási és selejtezési munkálatok folytak.

Ezen idő alatt jelentős változás történt egyes épületrészekben, festésre, valamint a függönyök és szőnyegek tisztítására került sor. Ezáltal szebb, esztétikusabb és komfortosabb környezet várja majd az olvasókat és látogatókat.

A könyvtári dokumentumok elhelyezésénél a lehetőségekhez mérten igyekeztek az állományuk praktikusabb hozzáférhetőségét biztosítani. Az elhasználódott és kevésbé népszerű könyveket tervszerű állományapasztás során kivonták, ezzel is segítve a zsúfoltság megszüntetését. A polcok átrendezésével áttekinthetőbbé és könnyebben elérhetővé tették a felnőtt részleg kézikönyvtárát és a gyermekrészleg könyveit is.

A könyvtár visszarendezésben és a művelődési ház belső udvarának megszépülésében az önkormányzat foglalkoztatásában lévő diákok jelentős segítséget nyújtottak.