Január 7-én papírfonó kreatív foglalkozást szervezett a pusztamérgesi könyvtár vezetője, de a jövőben egy másik különleges kézműves technikával, a nemezeléssel is megismerteti az érdeklődőket. A közösségi térként funkcionáló könyvtár számos alkalommal bebizonyította már, hogy itt nem “csak” könyveket lehet kölcsönözni.

A papírfonó kézműves alkalom során papírból készíthettek használati tárgyakat a résztvevők. A fonás hasonlóan készül, mintha fűzfavesszőből lenne, de itt az újrahasznosításon van a hangsúly. Először a kidobásra szánt újságpapírokat felgurítják, s ezekből készül később a kosár, vagy tolltartó, ládika vagy bármilyen dísz- és használati tárgy. A jó hangulatú délutánnak lesz még folytatása a szervező, Figura Károlyné ígérete szerint.

A papírfonás mellett nemezelő szakkör is indul a héten a Pusztamérgesi Könyvtár, Információs és Közösségi Hely épületében. A heti rendszerességű eseményre gyerekeket és felnőtteket egyaránt szívesen látnak a szervezők. A szakkör 5 fős csoporttal indul január 13-án. Az alapanyagot a Nemzeti Művelődési Intézet biztosítja a művelődési ház részére „A szakkör” elnevezésű program részeként. A program a hagyományos szakköri tevékenységek egyes fázisaiba az internet segítségével vonja be a látogatókat, videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására, azokban való elmélyedésre. A részvétel ingyenes, azonban regisztráció szükséges. Jelentkezni a helyszínen, vagy a 06 30 442 1966 telefonszámon lehetséges.