Még lehet jelentkezni a Mórahalom Városi Önkormányzat a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2021-es „Testvértelepülési programok és együttműködések támogatása’’ pályázati kiírásban hirdetett ONLINE IRODALMI VETÉLKEDŐRE és FOTÓPÁLYÁZATRA. Mindkét program célja, hogy a 4 testvértelepülés, nevezetesen Mórahalom, Csíkszentmárton, Temerin illetve Zsombolya közötti kapcsolatot elmélyítse, közelebb hozza egymáshoz őket.

A vetélkedő révén a diákok komolyabb ismereteket tudnak szerezni az irodalmi élet meghatározó alakjairól és közös irodalmi örökségünkről. A fotópályázatra érkező művek pedig a lakosok szemszögéből mutatják be a települések értékeit, hagyományait. A vetélkedőre a testvértelepülések 5-8.osztályos diákjainak és egész osztályok jelentkezését is várják.

Az online kérdőíveket november 14-ig (vasárnap) lehet kitölteni. A legsikeresebb mórahalmi osztály személyszállítási szolgáltatást vehet igénybe, melyet osztálykirándulásuk alkalmával használhatnak fel. Bővebb információ a 62/660-710-es telefonon, illetve https://www.morahalom.hu/hu/reszletek/orizzuk-egyutt-online-irodalmi-vetelkedo oldalon kapható.

A fotópályázatra amatőr felnőtt (16 éves kortól) és a professzionális fotós kategóriában lehet nevezni. A képek lehetnek életképek, épületek, természeti környezet, minden ami bepillantást enged az adott település ott élő lakosainak életébe, értékeibe. A pályaműveket november 12-ig (péntek) lehet elküldeni a mora.tourist16@gmail.com e-mail címre. Egy pályázó maximum 3 db fotóval pályázhat, melyet .jpg formátumban kell elküldeni. Mindkét kategória első 3 helyezettje részesül nyereményben. A beküldött képeket decembertől bárki megnézheti, ugyanis a mórahalmi Szent László parkban kiállítást szerveznek belőlük. Részletes információ a https://www.morahalom.hu/hu/reszletek/orizzuk-egyutt-fotopalyazat oldalon található.

Az irodalmi vetélkedő és a fotópályázat eredményhirdetésére 2021. november 20-án, a VII. Pálinkaverseny és Tepertőfesztiválon kerül sor.