Közel duplájára növekedett Sándorfalva bölcsődei férőhelyeinek száma

1026
Mintegy 350 millió forintból új bölcsőde épült Sándorfalván. A november 10-én átadott épületnek köszönhetően a régi intézmény 48 férőhelye mellett további 36 jött létre.

Közel duplájára nő a bölcsődei férőhelyek száma Sándorfalván, amint a működési engedély birtokában megnyílik a település új intézménye. Pályázati pénzből, mintegy 350 millió forintból egy teljesen új épületet húztak fel a Kiskörúti óvodaépület mellett, melynek ünnepélyes átadóját november 10-én tartották.

11 új munkahelyet teremtettek az új bölcsődével Sándorfalván – Fotók: Frank Yvette

Gajdosné Pataki Zsuzsanna a település múltjával kapcsolatban felidézte: Sándorfalvát 1879-ben 3394 fővel alapították és már néhány évvel később felmerült az igény, hogy a kisgyerekek nappali felügyeletét helyben tudják biztosítani. Az első bölcsőde 1954-ben nyílt meg 20 fő számára, melyet az 1970-es években 38, 2008-ban pedig 48 fősre bővítettek ki. – Jelenleg 8501 lakosunk van, így mostanra szükségessé vált egy új bölcsőde – fogalmazott.

Az új épület három csoportszobájában további 36 kisgyermekről tudnak majd gondoskodni. A 447 négyzetméteres bölcsődéhez tartozik még egy ebédlő, melegítőkonyha, mosoda, vasalószoba, tárolóhelyiségek, öltöztető, a vizesblokkokat pedig akadálymentes mellékhelyiség is kiegészíti.

Juhász Tünde kormánymegbízott az átadóünnepségen emlékeztetett: egy település életében meghatározó, hogyan bánik a fiatalokkal.

– Sándorfalva e tekintetben letette a névjegyét. Mostantól nagyobb kapacitással tudják segíteni a kisgyerekes családokat a munkába való visszatérésben – jelentette ki. Hozzátette: erre manapság egyre nagyobb az igény, nem véletlen, hogy az országban jelenleg is 13 ezer új férőhely kialakítása zajlik. Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke is gratulált a beruházáshoz és Sándorfalva dinamikus fejlődéséhez. – Amelyik település a gyerekeknek épít, az a jövőnek épít – mondta.

Az új bölcsőde 11 új munkahelyet is teremtett Sándorfalván. Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester elmondta, az önkormányzat 10 millió forintot biztosított plusz bérköltségre, így minden csoportra két kisgyermeknevelő és egy saját dajka jut majd.

Forrás: delmagyar.hu