Online egyeztetést tartottak a homokháti túraszervezők – 2021-ben is folytatódik az „Értékeink nyomában” túrasorozat (Galéria)

759

Mint minden évben, idén sem maradhat el az „Értékeink nyomában” túrasorozat, így 2021. január 19-én online meetinget tartott a Móra-Tourist a térségi partnereivel.  A találkozó fő témája az éves túrák programtervének összeállítása volt, amely végére több mint 15 megtervezett túrával zárták az eseményt.

Természetesen idén is megrendezik a közkedvelt Naplementés bivalyos túrát, az éjszakai kerékpáros túrát, valamint a gombatúrát, és a tavaly indított nordic walking „botkóstoló” események sem maradnak el.

Újdonságokkal is készülnek, mint például a Szent Iván éji Szerelemdomb túra, az amatőr fotós túra a Csipak–semlyéken, a kerékpáros bunker-felfedező túra, de a tervek között szerepel egy kincskereső túra is Ferenc József nyomában.

A korlátozások miatt a vezetett túrákon kívül további érdekes, egyénileg (szakvezető nélkül) teljesíthető programok is színesítik a kínálatot az idei évtől. A helyi TDM szervezet indít majd egy kihívást, ahol különböző állomásokon kell fényképet készíteni a résztvevőknek, és ezeket elküldeni vagy bemutatni a szervezőknek. A kihívás teljesítőit oklevél, valamint meglepetés ajándék is várja.

Ezen kívül egyik partnerünk a tavalyi évben olyan digitális ismertterjesztő segédanyagokat dolgozott ki, amelyek lehetővé teszik az egyéni felfedezés lehetőségét a Röszke térségében található tanösvényekhez, élővilághoz. Az ismeretterjesztő anyagok a www.termeszetvedo.roszkenet.hu oldalon érhetők el, és akár már most, a téli hónapokban is fel lehet készülni a későbbi „terepszemlére”.

Az egyeztetésen a résztvevők között volt Stampf Mariann, Sára Endre, Paraginé Tóth Edina, Engi Magdolna, Kovács Ildikó, Selymes Evelin, Börcsök Zoltán, Kocsis István, Bánhidy Zoltán, Krnács György és Sándor Attila.

Gazdag programkínálatukkal szeretnék a környékbeli kirándulókat megszólítani, egyúttal készülnek a vendégfogadást is előkészíteni az ökoturisztikai programkínálat színesítésével.

További információ a visitmorahalom.hu weboldalon vagy a Móra-Tourist Facebook-oldalán.