Ásotthalom területén egy több férőhelyes bölcsőde kialakítása vált lehetővé. Az önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül. A pályázaton 299,99 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, amely során a településen egy új, 24 férőhelyes bölcsődét alakítanak ki.

Ásotthalmon jelenleg bölcsődei ellátás keretében egy 2018-ban átadott mini bölcsőde működik 7 fő kapacitással. Előtte a településen nem volt biztosított a bölcsődei ellátás. A mini bölcsőde létesítésével láthatóvá vált a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító ellátási formák növelése iránti igény, ugyanis a 3 éven aluli gyermekek száma 2019-ben 72 fő volt, amely érték a mini bölcsőde kapacitását jóval meghaladta.

A fejlesztés eredményeként a települési bölcsődei ellátás férőhelybővítése történik meg, amely hozzájárul a bölcsődei ellátási formák hozzáférésének javításához, támogatva ezzel a kisgyermekeket nevelő szülők munkavállalásának elősegítését.

A kiemelt kép korábban készült a településen.