Zákányszéken július 22-én nyári kalandozásra invitálták az általános iskolás gyermekeket a VSC lőtérre. A program a lőtér és a zákányszéki művelődési ház kezdeményezésére jött létre. A gyerekek csapatokba rendeződve különféle feladatokban próbálhatták ki magukat. A programok között volt fegyvertörténet, ügyességi játékok, repülőmodell készítés és reptetés, légpuska lövészet, kulcstartó készítés és csomózás. 

A zákányszéki Veterans’ Shooting Club lőtér ötlete 2017-ben jött az első lőszektor kialakítását követően. Az alapítóknak az alapvető célja az volt, hogy egy olyan egyesületet hozzanak létre, ahol a teljesen kezdők és a tapasztalt lövészek egyaránt megtalálhatják a helyüket. A klub vezetője Csikesz Péter, aki a lövészet területén szerzett közel 30 éves tapasztalatával garantálja, hogy aki a lőtérre érkezik lőni, jó kezekben lesz.

A lőteret azoknak ajánlják, akik szeretnék megtapasztalni, milyen érzés éles fegyverekkel lőni, kellemes, biztonságos és profi körülmények között. A lövészetet minden esetben megelőzi a biztonsági előírások ismertetése. Ezután néhány szó esik a kiszemelt fegyverek működési elvéről, technikai paramétereiről, majd jöhet a gyakorlat.

A Veterans’ Shooting Club vezetője, Csikesz Péter, a lövészet és az ehhez kapcsolódó kiképzés és oktatás területén dolgozik jelenleg is, már veteránként. Rajta kívül több olyan alapító tag is részt vesz a klub munkájában, aki valamilyen fegyveres szervnél szolgált vagy jelenleg is aktív szolgálatot lát el. A VSC oktatói és lövészetvezetői csapatának összetétele lehetőséget ad, hogy szakszerű, professzionális képzést nyújtsanak.

A szerdai táborban 15 zákányszéki fiú vett részt, három csapatban. A nap folyamán honvédelmi gyakorlatokat próbálhattak ki a gyerekek játékos formában. A lőtérvezető célja a tábori kalandokkal az volt, hogy a résztvevők megízleljék, milyen csapatban dolgozni és az ügyességükön, a kitartásukon kívül az elméjüket is megcsillogtathassák.  A programok közül a légpuska lövészet tetszett a legjobban a gyerekeknek, de nagy volt az öröm egy-egy célba talált „gránát” után is.