Mórahalom Város Polgármesteri Hivatalában a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendeletben, és az ennek nyomán tett további kormányzati intézkedésekre figyelemmel az anyakönyvi ügyintézés rendje a veszélyhelyzet fennállása alatt az alábbiak szerint változik:

Házasságkötési szándék bejelentése céljából újabb időpont foglalására nincs lehetőség. Az időponttal lekötött esküvőket a Rendezvényház házasságkötő termében megtartják, de tájékoztatják az érintetteket, hogy az anyakönyvvezető mellett a jegyespáron és a két tanún kívül mások nem vehetnek részt a szertartáson. Amennyiben a jegyespár úgy dönt, hogy későbbre kívánja átütemezni az esküvőt, úgy ennek a veszélyhelyzet megszüntetését követő időre történő halasztásának nincs akadálya.

Jelen rendelkezések 2020. május 31-ig érvényesek, mely rendelkezések hatálya a veszélyhelyzet további fennállása esetén meghosszabbítható.

A házasságkötésekhez kapcsolódó szolgáltatások ellenértékének befizetése kizárólag banki átutalással történhet, az alábbi bankszámla számra: Móranet Nonprofit Közhasznú Kft., OTP Banknál vezetett: 11735115-20003809 számú bankszámla

Kérik megjegyzésbe beírni a könnyebb beazonosíthatóság érdekében az „esküvő díja” megjegyzést, az esküvő tervezett dátumával, valamint kérik hogy a díjat az esküvőt megelőző legkésőbb 4 munkanappal átutalni szíveskedjenek a fent megadott bankszámla számra.

Amennyiben a jegyespár szeretne saját zenét a szertartás alatt, azt a rendezvenyhaz@morahalom.hu címre várják, a pezsgőt pedig az esküvő napján hozzák magukkal.

Egyéb anyakönyvi ügyek esetén kérik, hogy a személyes megjelenés helyett elsősorban az alábbi elérhetőségen tájékozódjanak: honositas@morahalom.hu