Olyan főzőcsapatok jelentkezését várják az augusztus 10-ei zákányszéki Zabosfai Ízörző Fesztiválra, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy fakanalat ragadjanak és megméretessék magukat. Nevezni augusztus 5-ig lehet személyesen a művelődési házban vagy a Teleházban! A versenyen három kategóriában indulhatnak résztvevők.

1. Bármilyen típusú étel elkészítéséhez várják olyan csapatok (családok, civil szervezetek, baráti társaságok) jelentkezését, akik kedvet éreznek ahhoz, hogy fakanalat ragadjanak és megmérettessék magukat. Igényelhető marhalábszár, sertéslapocka, csirkecomb, mely a nevezéskor átadott utalvánnyal átvehető a Fődi ABC-ben.

2.  Legyél te is gyerekkukta! A feladat egyszerű sütés és főzés nélküli ételek elkészítése, tálalása, bemutatása. A rendelkezésre álló idő 60 perc. 5 és 14 év közötti gyermekek nevezését várják ebben a kategóriában. A Zabosfai Zöldségbolt készletéből 2000 Ft értékű alapanyagot biztosítanak a szervezők.

3. Palacsintasütő verseny. Zákányszék legfinomabb palacsintáját keresik, melyhez a szervezők biztosítják az alapanyagokat (liszt, tej, tojás) és a sütőhelyet.

Minden egyéb főzéshez és sütéshez szükséges kellékről a résztvevőknek kell gondoskodniuk! A díjazott versenyzők tárgyjutalomban részesülnek.