Idén is sok szeretettel várnak minden érdeklődőt a XXV. Zákányszéki Falunapokra a Lengyel téren. Újdonságnak számít a Zabosfai Ízőrző Fesztivál, de ez mellett hagyományos programokkal, mulatós dallamokkal, egész napos vásári kavalkáddal és gyermekprogramokkal készülnek a szervezők.  A részletes programról az alább olvashatnak.

Augusztus 10. Szombat – Lengyel tér

10.00 Falunapi megnyitó ünnepség – kitüntető címek átadása, jubiláló házaspárok köszöntése, helyi amatőr alkotások és kézműves termékek kiállítása a Művelődési Házban

15.00 Zabosfai Ízőrző Fesztivál – Főzőverseny. A csapatok jelentkezését augusztus 5-ig várják személyesen a Művelődési Házban vagy a Teleházban. A fesztivál díszvendégei a borszékiek, akik fotókiállítást és erdélyi ízeket hoznak magukkal.

16.30 Palacsinta sütő verseny és Gyerek Kukta kerestetik

18.30 Főzőverseny eredményhirdetése

19.00 „Dalolj csak jó harmonikám”- Solymos Tóni

20.00 Retro Disco – Dj Nautilus (Németh József)

Augusztus 11. Vasárnap – Lengyel tér

11.00 Ünnepi szentmise a Zákányszékről elszármazottakért a Szentháromság templom kertjében

13.00 Gulyáságyú élesítése – Ebéd a Lengyel téren

14.00 Fogathajtó bemutató a Víztorony téren

14.00 Acoustic Soul – pop slágerek, Classicon KTSE mazsorett, Zumba bemutató, ovis szülők tánca, Kék Nefelejcs Nyugdíjas Klub, Parlandó Énekegyüttes

16.30 Csatai Gergő lufi zsonglőr

17.00 Alma Együttes

18.30 Sörivó verseny – jelentkezés a helyszínen

19.00 Bódi Guszti és Margó

20.00 Falunapi Bál a Ráadás Zenekarral

Napközben büfé, színes vásári kavalkád várja a résztvevőket! Gyerekprogramok: kzéműves foglalkozások, arcfestés, légvár.