A rossz időjárási körülmények várható kialakulásától kezdve a Domatisz Kft. folyamatos készenlétet tart fenn figyelőszolgálat formájában.

A hóeltakarítási munkálatokra tolólappal felszerelt traktorok, önjáró gréder és egy sószóró áll rendelkezésre. A hóeltakarítási munkálatok sorrendjét a Domatisz Kft. ütemterv szerint végzi, melyben elsőként a bel- és külterületen a busz és az iskolabusz nyomvonala kerül takarításra, majd a munka a bel- és külterületi főbb gyűjtőutakon és mellékutakon folytatódik.

A külterületi ingatlanhoz tartozó tanyabejáró eltakarítása az ingatlantulajdonos feladata. Esetleges egyedi igények teljesítését kizárólag a főbb utak takarítását követően lehet elvégezni.

A munkálatok a kerékpárút és az önkormányzat intézményeinek járdái esetén 3-5 cm-es, a közutak esetén 8-10 cm-es hóréteg vastagságnál kezdődnek. Éjszakai havazásnál hajnali 3 órakor kezdődik a munka, rendkívüli havazás, hófúvások kialakulása esetén az önkormányzat traktorral rendelkező gazdák segítségét is kérheti.

Egyúttal az önkormányzat felhívja a domaszéki lakosság figyelmét, hogy ingatlanjaik előtt gondoskodjanak a járdák síkosság- és fagymentesítéséről, így elkerülhetőek a nem kívánt balesetek.