Üllés Településfejlesztési Koncepciója és Településrendezési Eszközei jogszabályi követelmények és alkalmazhatósági tapasztalatok alapján teljesen megújulnak. A közös célmeghatározás és az ennek szolgálatába állított rendezési terv szükséges ahhoz, hogy a közösség életében jelenlévő problémákat megfelelően kezelhessék és lehetőségeikkel eredményesen élni tudjanak.

Az eljárás a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XII.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: Elj.) 38. § szerinti tervi véleményezési szakaszban van.

Az eljárással egyidejűleg zajlik a partnerségi véleményezés is, amelynek keretében partnereiknek 2020. december 23-tól kezdődően 30 nap áll rendelkezésre, hogy a tervanyag kapcsán véleményeiket elektronikusan, postán vagy személyesen eljuttassák a polgármesteri hivatal illetékes irodájába.

A rendezési terv módosításával kapcsolatos észrevételeiket lakossági fórum keretében is lesz lehetőség ismertetni szóban a helyszínen vagy legfeljebb 15 nappal később írásban.

A fórum 2021. január 18-án 15 órai kezdettel online formában lesz megtartva.

A módosítás tervanyaga innen letölthető: http://www.urbanimex.hu („Üllés” címszó alatt, „Folyamatban lévő tervanyag” menüpontban vagy a térképen Üllésre kattintva)

A fórumon történő részvételhez és a regisztrációhoz e-mail cím, valamint mobiltelefon vagy számítógép, illetve a Skype alkalmazás letöltése és telepítése szükséges.

A regisztráció a hivatal@ulles.hu e-mail címen kezdeményezhető, határideje: 2021. január 18. 08:00 óra.