Az őszi fásítási program keretében közel száz fát ültetnek el Domaszéken

696

Megkezdődött az őszi fásítási program Domaszéken. Legutóbb az Országos Településfásítási Programnak köszönhetően ültethettek a településen 30 facsemetét a közterületekre és már akkor úgy nyilatkozott a polgármester, Sziráki Krisztián, hogy egy nagyobb fásítást indítanak el a közeljövőben. Az őszi faültetési szezonban közel száz fával gyarapodott Domaszék.

Országos Településfásítási Program tavasszal Domaszéken. A képen Sziráki Krisztián polgármester és képviselőtársa, Ábrahám Zsolt veszi ki részét a munkából.

Az önkormányzat összesen mintegy 90 darab facsemete beszerzéséről és ültetéséről gondoskodik novemberben. A fásítás a Dózsa György utcában vette kezdetét: erre a szakaszra gömbkőris fák kerültek, megőrizve az utca egységes arculatát. Egyéb helyszínekre – mint az egykori Tüzép telep helye és az Árpád tér –, más fafajták is kerülnek, többek között tölgy, fűz és ostorfa. A fák kiválasztásának legfőbb szempontja az volt, hogy a növények talajminőség-igénye megfeleljen a helyi adottságoknak, így maximalizálva azok egészségét és életkorát.

A fásítási program célja a település zöldítése, egységes arculat kialakítása és minél több olyan természetközeli park vagy utca kialakítása, mely a lakosság kikapcsolódását szolgálja.