Időben elkezdték az adventi készülődést Sándorfalván – A városközpontban egy „téltündér” várja a szelfiket

966

Nagyon készülnek az adventi időszakra Sándorfalván. Az önkormányzat mindent megtesz, hogy a helyi lakók ne maradjanak karácsonyi dekoráció és így ünnepi hangulat nélkül. A hagyományos decemberi közösségi eseményeknek ugyan csak egy része lesz megtartva a kialakult járványhelyzet miatt, de a közterületek ünnepi díszbe öltöztetése mindent igyekszik kreatív módon kompenzálni. A városüzemeltetés dolgozói már november közepén felállították a város karácsonyfáját és egy „téltündér” is azóta köszönti a járókelőket a polgármesteri hivatal előtt.

Több járókelő is csodálta a Szabadság téri munkálatokat november 17-én: daruval emelték Sándorfalva hatalmas karácsonyfáját a helyére. Egy helyi lakos felajánlásának köszönhetően az eddig az udvarban magasló fa idén Sándorfalva ünnepi hangulatát biztosítja. Az önkormányzat hálás köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy a karácsonyfa helyére kerüljön, és elkezdődhessen az ünnepi készülődés a városban. Ahhoz, hogy a fenyőfa igazi karácsonyfává váljon, elengedhetetlen feldíszíteni azt – ezt a munkát ezen a héten végzi az önkormányzat.

Miután felállították a város karácsonyfáját Sándorfalván, a polgármesteri hivatal elé is kikerült az ünnepi dekoráció. A „téltündér” címet viseli a Tündér-lak, azaz Farsang-Frindt Kriszta alkotása, amely lényegében egy életnagyságú tündér karácsonyi hangulatban. A dekoráció alapját egy próbababa képezi, akinek szoknyáját élő fenyőágakból készítette, és gömbökkel díszítette az alkotó. Ennek kapcsán egy felhívást is közzétett az önkormányzat. Szelfizzen a téltündérrel, és küldje el nekik a hivatal@sandorfalva.hu e-mail címre a képet. A legjobb fotó a Kisbíró következő számának címlapjára is felkerülhet.