2016-ban a zsombói Kisboldogasszony Plébánia pályázatot nyújtott be a templom állagmegóvására és felújítására. A pályázatot többszöri nekifutásra, 2018 második felében végül sikeresen megnyerte az egyházközösség. A munkálatok előkészítése most jó úton halad, a kivitelezés 2019. június 11-én kezdődik és szeptember 8-án fejeződik be.

Többek között megtörténik a teljes külső és belső vakolat leverése 1,5 méter magasságig, a falak víz elleni lemezszigetelése, a teljes aljzat újrabetonozása, az akadálymentesítés kialakítása, kerékpártároló építése, valamint számos olyan járulékos munka mint a bontás, pakolás, villanyszerelés, asztalosmunkák stb.

Az eredeti pályázati összeg 30 millió forint volt, melynek 15%-a, azaz 4,5 millió forint képzi önerőt. Mivel 2016 óta jelentős költségnövekedés zajlott le az építőiparban, így jelenleg a legtakarékosabb megoldásokat is választva kb. 32 millió forintba fog kerülni a kivitelezés.
Ebből kifolyólag a plébánia képviselő-testülete úgy döntött, hogy a következő hónapokban célgyűjtést szervez a kivitelezés finanszírozásához hiányzó kb. 6-6,5 millió forint összegyűjtése érdekében. Aki támogatásával segíteni szeretné a beruházást, azt várják a templom sekrestyéjében. Továbbá, az Élő Kövek Alapítványon keresztül is lehet átutalással támogatást küldeni. Számlaszámuk: ÉLŐ KÖVEK ALAPÍTVÁNY – 3A Takarékszövetkezet, 57100209-12015434, a megjegyzésbe a „felújítás” szót beírni.

Várják továbbá azon férfiak jelentkezését is, akik a bontási, pakolási munkákban június 11-13-a között fizikai segítséget tudnának nyújtani.

A kivitelezés teljes időszaka alatt a szentmisék a hittanteremben, vagy – jó idő esetén – a szabadban lesznek megtartva.