Május 15-én a zsombói bölcsőde kerítésének tövében egy új, kínai nyárfa kapott helyet. A helyi Szent Imre Katolikus Általános Iskola már három éve tagja a TREE-EUROPE elnevezésű kezdeményezésnek, melynek idei kiemelt programja a faültetés.  Mivel a szervezők hagyományteremtő eseményt szeretnének létrehozni, pont ezért döntöttek úgy, hogy a következő években is megismétlik az akciót.

Varga Krisztina szervező elmondta, hogy a nyolcadikosokat már korábban igyekeztek felkészíteni az ültetés fortélyaira, illetve verssel és szövegekkel is készültek a végzősök. Azt is hozzátette, hogy ugyan az iskola környékén még van szabad hely további facsemeték számára, ennek ellenére oda szeretnének majd újabb fákat telepíteni, ahol a településen a legnagyobb szükség van rá. Véleménye szerint ez még inkább erősítheti a helyhez való kötődésüket a diákoknak.

– Az elsősök nagyon örültek a hírnek, amikor megtudták, hogy részesülhetnek ebben az „ajándékban” – árulta el tanítónőjük, Kerekes Judit. Továbbá elmondta, hogy diákjai nagyon várták már az átadót és az is izgalomra adott okot, hogy a reggeli órákban az eső miatt nem kedvezett az idő a faültetéshez. Szerencsére, végül kegyes volt hozzájuk az időjárás. A tanítónő biztos abban, hogy osztálya a jövőben is rendszeresen öntözni, illetve figyelni fogja fa növekedését.