A zákányszéki Szentháromság Templom szabadtéri oltáránál Úrnapi búcsút tartottak június elején. Ez az év egyik legszebben díszített egyházi ünnepe. Idei témának ószövetségi képeket választottak az alkotók, akik mindösszesen 25-en voltak.

Igazi falusi összefogásból jönnek létre évről évre az Úrnapi búcsú virágszőnyegei – mondta el az ötletgazda és a virágból készült alkotások tervezője, Kőröshegyi Béláné Tari Katalin. Hozzátette: minden évben több helyről kapnak virágfelajánlásokat magánszemélyektől és kertészetektől, és van, aki már az esemény előtti hetekben folyamatosan gyűjtögeti a lombot és az elhullott szirmokat.

A választott témának megfelelően a templomkert különböző pontjain ezúttal a teremtés, a vízözön és Mózes kőtáblái voltak láthatóak aprólékos munkával, virágokból kirakva. Papp László és családja minden évben a Lourdes-i barlang előtti területet díszíti az adott egyházi év témájához kapcsolódóan. Ezúttal a család keze nyomán a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus jelképe rajzolódott ki virágszirmokból.