Horváth Dominika óvoda- és drámapedagógus, az Útravaló Dráma és Kézműves Alkotóműhely megálmodója és vándoroltatója. Utazóműhelyével Szegeden, és a várost korul ölelő települések művelődési házaiban és különböző szabadtéri színterein találkozhatnak alkalomszerűen, előre meghirdetett időpontokban.

A műhelyfoglalkozások vezetett formában egy adott témát bevezetve dramatikus tevékenységből indulnak, ahonnan a zene, a mozgás és a mese ösvényein vezet a szabad önkifejezés kapujáig. A komplex alkotómunka beteljesülése kezeik munkájából születik hazavihető, „Útravaló” produktummá.

Az Útravaló Alkotóműhely számára fontos a környezetvédelem, ezért természetes és újrahasznosított alapanyagokkal dolgoznak. A foglalkozásokat záró kézműves alkotásokhoz eszközöket és alapanyagokat minden esetben biztosíanak.

A műhelytémák forrásai az évkörhöz kapcsolódó természetünnepek, illetve a magyar néphagyományok gazdag tárháza.

A foglalkozások időpontjai és helyszínei:

Üllés: szeptember 29. (kedd) 16.30-tól az alkotóházban.

Zákányszék: szeptember 24-én (csütörtök) 17.00-tól a művelődési házban. A foglalkozásra elsősorban kisiskolás életkorú gyerekeket várnak. Az első alkalom ingyenes, melyet ezután havi rendszerességgel tervezünk megvalósítani.