A Helyi klímastratégiák kidolgozása, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás című felhívására benyújtott támogatási kérelemre az Innovációs és Technológiai Minisztérium Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság vezetője közel 13 millió forint összegű támogatást ítélt meg a Sándorfalva – Szatymaz – Dóc egyesülésnek.

A pályázatból klímastratégia és települési akcióprogramok valósulnak meg, így külső partner által kidolgozzák az önkormányzatok helyi klímastratégiáját. Ezen kívül intézményi, települési, interaktív tematikus szemléletformálási programsorozatokra is lehet majd számítani. Több generációt egyszerre megszólító, családi jellegű részvételt megvalósító foglalkozássorozat lesz maga a program. A településeken figyelemfelhívó akciókat szerveznek, ahol a „Helyünk a nap alatt” című kampány, helyszíni installációit és bemutatóit lehet majd megtekinteni.

A programba természetesen a diákokat is bevonják, hiszen a környezetet a jövő generációinak őrzik meg. Így kifejezetten nekik szóló előadások és interaktív programok is a szerves részét képezik a pályázatnak.

A „Mozduljunk együtt” című kampányban a klímatudatos szemlélet fontosságát népszerűsítő kreatív és játékos foglalkozásokat szerveznek és bonyolítanak majd le. A tematikus interaktív élőszereplős társasjátékban a gyerekek a környezettudatossághoz szükséges gondolkodásmódot sajátíthatják el.

Ezen eseményeknek a helyszínét a pályázat keretein belül alakítják ki, ugyanis a megnyert pályázat lehetőséget ad egy úgynevezett mobil műhely beszerzésére, ami egy információs és ismeretterjesztő sátor lesz, valamint szintén a pályázatból lehet beszerezni olyan kis barkács szerszámgépeket, amiknek a segítségével az installációk elkészíthetőek.