December 20-án Domaszéken ünnepélyesen is átadták azt az épületet, amely egy főzőkonyhával és két csoportszobával bővítette ki az eredeti intézményt. Az átadóra jelenlegi és volt képviselők is érkeztek, hiszen ez egy olyan beruházás volt, amely két önkormányzati ciklust is átfedett. Az átadón megjelent B. Nagy László országgyűlési képviselő és Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke.

B. Nagy László országgyűlési képviselő visszaemlékezett az épület alapkő letételére, dicsérte a polgármestereket, a dolgozókat, az óvodavezetőket és a megyét, hogy lehetővé tették azt, hogy ez a fejlesztés Domaszéken megvalósuljon. Hiszen ahhoz, hogy a fejlődés biztosított legyen, olyan szolgáltatásokat kell létrehozni, ami majdnem városias jellegű. A fiatalok helybentartására, a gyerekek felnevelésére ez a falu kifejezetten alkalmas.

Az épület összköltsége 250 millió forint volt, ebből 192 millió forintot nyert az önkormányzat a megépítésre. Jelentős önerőre volt szükség, de mivel Domaszéken szükséges volt ez a beruházás, ezért a testület mégis úgy döntött, hogy mellette szavaz. Örömhír, hogy az önerő nagy részét sikerül visszakapni állami és uniós forrásból.

Az épület 360 m2 alapterületű, 2 csoportszobával és konyhai résszel rendelkezik. A konyha a teljes óvodai, szociális és egyéb étkezést ellátja. Az óvodai férőhelyek száma ezzel a beruházással és az új, két 20 fős csoportszobával, 210 főre emelkedett.

Sóki Károly plébános úr ünnepi beszéde után felszentelte az épületet, majd a Bagoly csoport előadása zárta az ünnepi átadót.