A kormány rendelete alapján a könyvtárak újra nyitva lehetnek a látogatók előtt, de csak bizonyos feltételek mellett. Az intézményeket 18 év feletti személyek védettségi igazolvánnyal, 18 év alattiak pedig védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérő személlyel látogathatják.

A térség településeinek könyvtárai közül Domaszék, Mórahalom, Röszke, Ruzsa, Sándorfalva, Üllés, Zákányszék és Zsombó intézményei is közzé tették már működésük további menetét. Az alábbiakban összegyűjtöttük a könyvtárak tájékoztatóit:

Domaszéken személyesen a könyvtári szolgáltatásokat (kölcsönzés, irodai szolgáltatások) a könyvtár épületében csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetik igénybe. A védettségi igazolványt a szolgáltatás igénybevétele előtt kérik felmutatni. A könyvtár területén kérik az általános szabályok betartását: szájmaszk viselése, kézfertőtlenítés, távolság megtartása. Védettségi igazolvánnyal nem rendelkező olvasók továbbra is igénybe vehetik a “kapu-kölcsönzést” és egyéb irodai szolgáltatásokat az elmúlt időszak példája szerint. Kölcsönözni kívánt könyvek listáját továbbra is a könyvtár oldalán üzenetben vagy könyvtár.domaszek@t-online.hu címre lehet küldeni.

Mórahalmon a Tóth Menyhért Városi Könyvtár is megnyitotta kapuit és a szokásos nyitvatartással várja az olvasókat. A belső tereket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni. Bővebb információt a könyvtár honlapján és közösségi oldalain olvashatnak.

A röszkei Közösségi Tér is újra fogadhat látogatókat. A klubok foglalkozásain való részvétel is védettség igazolásához kötött. Úgy a klub vezetője, mint a foglalkozások résztvevői csak védettségi igazolvány birtokában vagy 18 éven aluliak esetében védettségét igazoló felnőtt kíséretében vehetnek részt. A könyvtár hétfőn és szerdán 9-től 19 óráig, pénteken 9-től 13 óráig tart nyitva.

Ruzsán látogathatóvá váltak a művelődési házban működő szolgáltatások. A könyvtári és közművelődési szolgáltatások igénybevétele védettségi igazolvány bemutatásához kötött és a rendelkezések betartásával személyesen is működhet.

Teleház: Hétfő – Péntek 8:00–16:00, Tel.: 62/585-140

Falugazdász: Hétfő, Kedd: 8:00–16:00, Péntek: 8:00–12:00, Tel.: 0670/489-3853

Könyvtár: Hétfő – Péntek 8:00-16:00, Igazolvány hiányában, telefonon a 62/285-103-as számon, vagy  a könyvtár közösségi oldalán kaphatnak információt.

Közösségi Színtér: Hétfő – Péntek: 8:00-16:00, Igazolvány hiányában a 30/635-5502-es telefonszámon, vagy  a művelődési ház közösségi oldalán kaphatnak információt.

Sándorfalván a Petőfi Emlékkönyvtár is újra kinyitott. A járványügyi korlátozó intézkedések miatt a könyvtárba kizárólag az léphet be, aki rendelkezik érvényes védettségi igazolvánnyal valamint a védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt felügyelete alatt álló kiskorú. A védettségi igazolvány meglétét a könyvtár munkatársai ellenőrizni kötelesek.

Üllésen a Déryné Művelődési Ház és Könyvtár is várja védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasóit. Szolgáltatási és Kölcsönző Pontjuk továbbra is működik azon 18 éven felüliek számára, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, valamint azon 18 éven aluliak számára, akiket nem kísér védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt. Az intézmény a megszokott nyitvatartással várja a látogatókat.

Zákányszéken a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, és a velük érkező 18 év alatti látogatók ismét személyesen igénybe vehetik a könyvtár szolgáltatásait. A könyvpont továbbiakban is elérhető az igazolvánnyal nem rendelkezők, illetve az egyedül érkező, 18 év alatti fiatalok részére is. A korábbi védelmi intézkedések továbbiakban is érvényben maradnak, kötelező a maszk használata, a távolságtartás, illetve javasolt a kézfertőtlenítő használata. A könyvtár a már megszokott nyitvatartási időben várja a kedves olvasókat.

Zsombón is újra nyit a közösségi ház és könyvtár. A belépés védettségi igazolvánnyal lehetséges, aki azzal nem rendelkezik az ő számára továbbra is üzemel a Könyvszolgáltatás.

Nyitvatartási idő:

– Kedd, Csütörtök: 10.00-18.00

– Szerda, Péntek: 10.00-16.00

Könyvtár nyitvatartása:

Kedd, Csütörtök: 10.00-18.00

A kiemelt kép csak illusztráció.