Zsombón átalakul a hivatalos középületeket összefogó központi tér. Az egészségház, a polgármesteri hivatal, a közösségi ház, a piac, a posta, az óvoda, bölcsőde és az iskola mind közel egymáshoz, egy központi részén helyezkedik el a nagyközségben. A köztük lévő terület azonban eddig funkció nélküli volt és átláthatatlan tuják sorakoztak rajta. Ennek kívánt véget vetni az önkormányzat, a terveket egy pályázatnak köszönhetően valósítják meg.

E nem túl nagy helyen szeretnének új funkciókat adni a közterületnek, hogy az ne csak látványában legyen kellemes, de használhatóságában is sokkal praktikusabb legyen. Régóta várnak erre a beruházásra Zsombón, de talán már nem kell sokáig.

A beruházás egy LEADER vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően valósul meg. A település körülbelül 13 millió forintot nyert el, amelyet az önkormányzat közel 5 millió forinttal egészített ki, így összesen 18 millió forintból újul meg a falu intézményei előtti tér.

A beruházásnak része a tér parkosítása, térburkolattal való ellátása, a polgármesteri hivatal akadálymentesítése, az új bejárat kialakítása. Továbbá a közösségi funkciókat ellátó intézmények, azaz a közösségi ház, egészségház, gyógyszertár és posta előtti parkolási lehetőségek, valamint kulturált gyalogos és kerékpáros megközelítés biztosítása.

A terület középét térburkolattal látják el, aminek a közepén lesz egy kör, ahol a későbbiekben egy köztéri szobor kaphat helyet, de ez nem része a jelen projektnek. Ez a kialakított rész, akár kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. Addig is várják az ötleteket a lakosságtól, hogy milyen köztéri alkotást látnának szívesen a Móra Ferenc és az Alkotmány utca kereszteződésében.

Gyuris Zsolt polgármester elmondta, hogy az építkezéssel egy-két héten belül elkészülnek, a növényzet ültetését pedig utána kezdik el. Reményeik szerint a tér hivatalos átadója a település falunapján, Péter-Pál ünnepén, vagyis júniusban valósulhat meg.