Régóta húzódik Sándorfalván egy új háziorvosi körzet kialakítása, amelyre eddig még többszöri próbálkozásra sem sikerült megoldást találni. Már 2009-ben tárgyalta az akkori képviselő-testület a negyedik háziorvosi körzet kialakítását, akkor azonban nem fogadták el a javaslatot.

A mostani februári testületi ülésen újra szerepelt a napirendi pontok között e kérdés. Az elkészült egészségfejlesztési koncepció is egyik kulcsproblémaként azonosította az új háziorvosi körzet hiányát. Gajdosné Pataki Zsuzsanna ezért azt javasolta a testületnek, hogy döntsenek arról, hogy egy újabb, felnőtteket és gyermekeket egyaránt ellátó vegyes háziorvosi körzet kialakításának előkészítése elinduljon a vonatkozó jogszabályok és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai iránymutatása alapján.

Az illetékes bizottságok elfogadásra javasolták az ezzel kapcsolatos előterjesztést, amelynek az volt a lényege, hogy a várostervezés megkezdheti az egyeztetéseket és előkészületeket ahhoz, hogy idővel ténylegesen létrejöhessen egy új háziorvosi körzet Sándorfalván. Amennyiben a település önkormányzata létrehoz egy új körzetet, azzal csökkenni fog a várakozási idő, de ehhez az kell, hogy a betegek valóban átjelentkezzenek oda.

A képviselő-testület végül elfogadta a város területén az újabb háziorvosi körzet(ek) kialakítására és előkészítésére vonatkozó jogszabályok, illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai iránymutatása alapján történő határozatot azonnali érvénybelépési határidővel. Továbbá, a testület végül megszavazta, hogy a város kezdje meg a körzet kialakításához szükséges tárgyalásokat.