A Honvédelmi Sportszövetség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett országos versenysorozata Csongrád megyében folytatódott – a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola és a szabadkai Majsai Úti Általános Iskola került a budapesti fináléba.

– Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy a Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársággal együttműködésben szervezett Bátrak Ligája–Rákóczi Kupának ekkora sikere van! – fogalmazott boldogan dr. Nébald György, olimpiai bajnok vívó, a Honvédelmi Sportszövetség általános alelnöke.

A hét selejtezőből és a budapesti fináléból álló sorozatban öt magyar és öt határon túli iskola nyolcfős, 7-8. osztályos tanulóiból álló csapatai tíz versenyszámban, többek között akadálypályákon, sorversenyekben, íjászatban mérik majd össze erejüket, illetve szellemi vetélkedő is szerepel a programban. A budapesti fináléba minden selejtező legjobb magyar és legjobb határon túli csapata kerül be.

A makói Erdei János Városi Sportcsarnokban megtartott eseményen Orosházáról, Mórahalomról, Hódmezővásárhelyről, illetve Szabadkáról, Péterrévéről, Kishegyesről és Bezdánról érkeztek csapatok.

A selejtezőt a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola nyerte, megelőzve a Szabadkáról érkező Majsai Úti Általános Iskolát – így ez a két csapat kvalifikálta magát a budapesti fináléba.

Forrás: honvedelmisport.hu