Domaszéken az idei évben több fejlesztés is megvalósul. A nyár folyamán kezdődött el a sportcsarnok melletti területen a judo terem építése, melynek már a falai is állnak. Emellett elkezdődtek a bringapálya építési munkálatai is és hamarosan a sportcsarnok felújítása is elindul.

Hamarosan elkészül a judo terem

A település kimagasló judo teljesítménye kapcsán a Magyar Judo Szövetség még 2015-ben döntött a terem megépítéséről. A hosszas tárgyalásokat követően 2021 első negyedévében megkezdődtek a terem munkálatai. A tereprendezést követően folyamatosan zajlanak a kisebb-nagyobb munkálatok. Jelenleg már a falai is állnak a leendő judo teremnek.

Fotó: Domaszéki Hírmondó

A létesítmény 336 m2 alapterületen, 213 m2 hasznos küzdőtérrel készül, melyen két szabványos méretű tatami lesz majd. Az épület a sportcsarnokhoz hasonlóan hőszivattyús fűtésrendszerrel lesz ellátva, mellyel a téli időszakban is energiatakarékosan biztosított az üzemeltetése.

Bringaparkot építenek

Az elkészülő bringapark egy  közel 20 millió forintos önkormányzati beruházás lesz. A park a Dózsa György és a Petőfi Sándor utca belső találkozásánál valósul meg szeptember végére. A pálya 48 méter hosszan és 24 méter szélességben fog elhelyezkedni füvesített területen, amely magában foglal majd több kiülőt és ivókutat is. A szabadidős park pályázati támogatásból valósulhat meg a megyében egyedüliként.

Indul a tereprendezés – itt hamarosan bringapark lesz. Fotó: DOMASZÉKI HírTér

Megújul a sportcsarnok

Szeptember közepén fognak elindulni a sportcsarnok felújítási munkálatai. Az önkormányzat támogatást nyert egy Belügyminisztérium által kiírt pályázaton, amely összeget a sportcsarnok felújítására fordítják.

Lecserélik a homlokzati nyílászárókat, amely magában foglalja az 5 kétszárnyú pánikajtó cseréjét is. Emellett a projekt részét képezi a sportcsarnok öltözői és szociális helyiségei felett lévő tetőfelület teljes felújítása.

Fotó: Frank Yvette

Ezáltal hamarosan egy sokkal komfortosabb és gazdaságosabban üzemeltethető sportlétesítményben mozoghatnak a domaszékiek. A munkavégzés ellenére a diákok ősztől ugyanúgy használni tudják az épületet, mint eddig, esetleg kisebb akadályok lehetnek majd, de a sportolást nem akadályozza semmi.

Kiemelt fotó forrása: DOMASZÉKI HírTér