Nagy sikerrel zárult a Patkó Lovas és Szabadtéri Színház 2021-es nyári évada. Új bemutatók, látványos előadások, koncertek és pazar lovas színházi előadások jellemezték a színház repertoárját.

A szabadtéri színházi szezon az 5. évadát, míg a lovas színház a 7. évadát zárta 2021. augusztus 29-én. Az egész nyarat átölelő színházi évadban olyan különleges előadásokat tekinthettek meg a nézők, mint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A Tenkes kapitánya, a látványvilágában egyedülálló Nikola Tesla- Végtelen Energia című musical showját, vagy a világhírű ReCirquel társulat újcirkuszi előadását. A nagyváradi Szigligeti Színház Valahol Európában című klasszikusa méltó nyitánya volt a szabadtéri szezonnak, míg a Szabadkai Népszínház Osztigás Mici című komédiája könnyed feltöltődést jelentett.

A Tenkes kapitánya

Két nagykoncert is színesítette a nyári kínálatot. A Budapest Bár Tóth Verával és Mező Misivel, valamint Zorán nagykoncertje is méltán vívták ki a közönség szeretet.

Budapest Bár koncert

Mint ahogy a lovas színház produkciói is hatalmas közönség sikernek örvendtek. A már bevált operettek, mint a Csárdáskirálynő vagy a Marica grófnő, illetve a Rózsa Sándor legendáját modern köntösbe bújtató alföldi betyár története, karöltve a Szilaj musicallel éppolyan szerethető előadások voltak, mint az új bemutatóként Mórahalomra érkező Rómeó és Júlia musical koncert változat, vagy a mesés keletet a nézők elé varázsoló Aladdin.

Szent László, a lovagkirály

A lovas színházi évad legnagyobb sikere pedig az augusztus 20-án bemutatott Szent László, a lovagkirály című népi rockopera. A látványos csatajelenteket felvonultató, nagyszabású produkció, olyan eddig nem látott arcát mutatta a Nemzeti Lovas Színháznak, mely méltó módon emelte a színházi szórakoztatás legnagyobbjai közé a társulatot.

A Patkó Lovas és Szabadtéri Színház már dolgozik a 2022-es nyári évadon, ahol ismét különleges és színházi szórakozás kiemelkedő produkcióit kívánja bemutatni a Futó-Dobó Lovasközpontban.