Mórahalmon az idei Újévi Hangversenyek után újjászerveződött az Utánpótlás Fúvószenekar – a nagyobb tagok átkerültek a „nagyzenekarba”, helyükön 18 ifjú zenész kezdte meg az ismerkedést a fúvószenével. Pár próba után a vírushelyzet miatt, be kellett szüntetni a megkezdett munkát. Ezért volt nagy jelentősége annak, amikor lehetőségük adódott az Erzsébet-táborok program keretében nyári táborra pályázni.A pályázat keretein belül tudtak vásárolni sportszereket, társasjátékokat, a steril körülmények biztosításához fertőtlenítő szereket.

A táborban a kiscsoportos szólampróbák mellett összpróbák is zajlottak. Kezdő zenekaruk számára igyekeztek megfelelő repertoárt kialakítani, így bevezetni őket a közös zenélés örömeibe.

A szakmai munka mellett jutott idő a kikapcsolódásra, közösségépítésre; ping-pong verseny, focizás, kirakózás, biciklitúra a Bivalyrezervátumhoz és az Ezer Év Parkjába, megnézték a „Hogyan készült?” sorozatból, a hangszerek készítéséről szóló kisfilmeket.

A tábor utolsó napján egy hangverseny keretében mutatták be a táborozók az elsajátított tudásukat a megjelent érdeklődőknek és a szülőknek.