Február 8-án 19 órától a mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban megtekinthetik a Turay Ida Színház Szellem a spájzban című vígjátékát.  A darabban többek között Szabó Sipos Barnabás, Détár Enikő és Topolcsányi Laura is szerepel.

A városszéli üres ház két öreg szellemet tart fogságban: a világháborús katonát, akit éppen itt ért bombatalálat és az öregasszonyt, aki a ház magányos lakójaként hosszú évekig tűrte a bolondos szellem rendetlenkedését. Fergeteges viszonyukban – a bosszantások és féktelen kergetőzések közepette valami mégis összekovácsolja őket: rabságuk okát csak együtt képesek megfejteni. A házba váratlanul új lakók költöznek, majd egy különös látogató is érkezik és egyetlen éjszaka alatt a legmélyebb titkok is kibomlanak. A szálak a szellemek és az élők síkján párhuzamosan futnak – olykor alaposan összegabalyodnak, s ez az önmagában is komikus helyzet számtalan félreértésre szolgáltat okot, biztosítva egyúttal a néző számára a könnyfakasztó derűt és a rekeszizmok folyamatos igénybevételét.

Jegyeit még megveheti az Aranyszöm Rendezvényházban, a Thermal Panzióban, a Tourinform Irodában, vagy pedig online a rendezvenyhaz.morahalom.hu weboldalon.