Több mint ötven éve tisztasági fürdőként indult a mára országosan ismert turisztikai célponttá vált Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő története. 2017 karácsonyára 400 millió forintból készült el egy olyan látogatóbarát fejlesztés a fürdőben, mely sokkal gördülékenyebbé teszi a beléptetést és a pincerészben kialakított gépészetnek köszönhetően környezettudatosabbá a működést. A december 22-ei átadón a város önkormányzata büszkén adta át a megújult fürdőbejáratot a helyieknek és a látogatóknak, akik ezután ingyen vehették igénybe a fürdő szolgáltatásait.

A fürdő új bejáratával kapcsolatos tudnivalók

Az új épületszárny megvalósításával számos változtatás történt  a fürdő üzemeltetésében. Legfontosabb ezek közül az új beléptető-rendszer bevezetése. A belépőjegyre mostantól vonalkódot nyomtatunk, ezt a kódot kell a kapu előtti üveg elé helyezni, így a kapu csak annyi személy belépését teszi lehetővé, ahány fő számára vásárolták meg a jegyet. (Korábban a jegy mellé egy műanyag kártyát kaptak a belépők, amelyet a kapuba kellett bedobni. Ez a rendszer megszűnt.)

Változás az is, hogy most már a pénztárosoknál a jegyvásárlással egy időben lehet az öltözőszekrények kulcsát átvenni, 2.000 Ft/kulcs letéti díj ellenében. Távozáskor bármely nyitva tartó pénztárnál le lehet adni a kulcsot és visszavételezhetik a letétet.

Az értékmegőrzés átkerült a ruhatárba, ahol továbbra is ingyenesen lehet értékeket elhelyezni. A ruhatárnál a korábbi öltözőkabinok számának kétszerese áll rendelkezésre, így gyorsan és kényelmesen tudnak átöltözni a vendégek. Ezek között három nagyméretű kabint alakítottunk ki mozgáskorlátozottak és nagycsaládosok részére. A régi ruhatár területén és a mozgáskorlátozott mosdóban pelenkázószekrény is rendelkezésre áll a babákkal érkezők számára. A ruhatár és a pénztár között 20 asztal és székek biztosítanak kényelmes étkezési lehetőséget a büfével szemben. (Természetesen nemcsak a büfében vásárlók számára áll rendelkezésre ez a terület.) Az étkező területén a vendégek kényelmét ingyenes Wifi-szolgáltatás, illetve a telefonok töltésére használható konnektorok is szolgálják.

A gyógyászati bejáraton keresztül a fürdő területére csak a gyógyászati szolgáltatásokat igénybe vevők léphetnek be, akik szintén vonalkódos belépőt kapnak.

A fürdőből kilépés a korábban megszokott módon, a kapun lévő nyomógomb megnyomásával lehetséges.

Az emeleti fürdőruha nélküli szauna részleghez a korábban már megszokott karórás beléptetéssel lehet közlekedni, ott annyi változás történt, hogy a karóra nyitja az öltözőszekrény ajtaját is. Későbbiekben ezen tapasztalatokat figyelembe véve kerülhet sor a többi öltözőszekrény zárjának átalakítására is.

január közepéig az új belépési rendszer alkalmazását biztonsági őr és hosztesz segíti. Még az első negyedévben a területen apró építészeti javításokra kerül sor, amelyekért a látogatók szíves elnézését kérjük.

Az épület átalakítása a vendégek kényelmét szolgálja, amellyel reméljük, méltó körülmények között tudjuk fogadni Önöket. Kérjük, észrevételeiket továbbra jelezzék a fürdő személyzete felé, hogy minél tökéletesebb szolgáltatásokat tudjunk nyújtani a hozzánk érkezőknek.