A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik. Sándorfalván közösen emlékeznek meg a vers ünnepére április 5. és 11. között. A város több pontján – buszmegállókban, boltokban, óvodákban, hirdetőtáblákon – találkozhatnak versplakátokkal a költészetet kedvelő városlakók.

Azonban nem csak olvasni lehet a verseket, hanem a világhálón meg is lehet nézni, hallgatni azokat, amelyeket József Attila születésnapjának hetében, a magyar költészet ünnepére válogattak össze.

A költeményeket színművészek és sándorfalvi előadók tolmácsolásában láthatják, hallhatják a plakátokon elhelyezett QR kódok használatával. Keressék a verseket a sandorfalva.hu honlapon és a Szeretlek Sándorfalva Facebook oldalon. Szerdán, csütörtökön és pénteken 17 órától a Szeretlek Sándorfalva Facebook oldalán élő adásban mondanak verset sándorfalviak mellett neves magyar színművészek is.

Többek között Csonka András, Nagy Bandó András, Szilágyi Annamária, Gregor Bernadett, Kancsár József is látható lesz a Facebook bejelentkezésekben.

Szerdán, 17 órakor SZENTJOBI TAMÁS mondja el ZÁVADA PÉTER NUGÁT című versét, amelyet élőben a Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár Facebook oldalán tekinthetnek meg. Az első bejelentkezést itt láthatják!

További információ a sándorfalvi költészet napjáról a +3620/566-7266-os telefonszámon Feketéné Bárkányi Ilonánál vagy a feketene.ilona@sandorfalva.hu e-mail címen kapható.

A kiemelt kép illusztráció.