Ismét megnyitotta kapuit a közel 20 éve lakatlan pusztamérgesi plébánia. A településen Dr. Galambos Miklós 1999-ben bekövetkezett halála óta szinte teljesen elnéptelenedett az épület. Voltak próbálkozások mind a plébánia, mind pedig az egyházmegye részéről a hatalmas épület hasznosítására, de tartós változás nem következett be. A Magyar Falu Program keretében azonban megújulhatott a belső tér és új tetőszerkezetet is kapott az épület.

Javítanivalók akadnak még rajta bőven, de mégis nagy kíváncsisággal és szeretettel vették birtokba a helyiek az épületet. Január 19-én az ünnepi szentmise keretében emlékeztek meg a hívek és a jelenlévő papság Dr. Galambos Miklós plébánosról és közel 42 éves szolgálatáról, amit a pusztamérgesi hívek körében végzett. A szentmise főcelebránsa Dr. Kiss Imre szarvasi esperes-plébános volt, aki emlékeztette az összegyűlteket a „Bárány” és a „Lélek” fontosságáról, párhuzamot vonva a szolgálat és a szeretet kapcsolatával.

A szentmisén részt vett Joó Balázs mórahalmi és Dr. Gruber László szentesi plébános,  valamint Negyela Zoltán pusztamérgesi plébániai kormányzó. A szentmise végén a papság és a hívek körmenetben vonultak a felújított plébánia épületéhez, ahol megáldották a közösségi teret. A liturgia után szeretetlakomára invitálták az összegyűlt híveket. Zoltán atya elmondta, hogy a felújítás a lehetőségekhez képest az idei évben is folytatódni fog. Kiemelte, hogy ezentúl mindenki számára nyitva lesz az épület és értékes események, programok, táborok színhelyét fogja szolgálni.