Öt kiíráson mintegy 177 millió 335 ezer forintot nyertek a Csongrád-Csanád megyei települések. A legtöbben a temetőket újítják meg, de kerékpár­utakat is fejleszthetnek, valamint elhagyatott ingatlanokat vásárolnak meg és alakítanak át, így javul a településkép is.

Ismét eredményt hirdettek a Magyar Falu programban, ezúttal egyházi és önkormányzati fenntartásban lévő temetők infrastruktúrájának fejlesztésére, elhanyagolt területek közcélú megvásárlására, kerékpárút-építésre, valamint építési telek kialakítására, közművesítésére lehetett nyerni pénzt. A Csongrád-Csanád megyei, 5000 lélekszám alatti te­lepülések ezúttal is sikeresen pályáztak, így az 5 kiíráson összesen mintegy 177 millió 335 ezer forintot nyertek.

Temetőt tizenöten fejleszthetnek. A nyertes települések között szerepel Bordány és Pusztamérges is, ahol a sírkertek önkormányzati fenntartásban vannak.

Építési telket Ásotthalmon, és  Röszkén alakítanak ki, ennek Ásotthalom a legnagyobb nyertese, 15 millió forintot kapott.

Elhagyatott ingatlant hét önkormányzat vásárolt meg közcélra, közték az üllési önkormányzat is. Ez utóbbi nagyközség például csaknem 5 millió forintot nyert erre a célra. Nagy Attila Gyula polgármester beszámolója szerint az egykori benzinkút területét vásárolják meg, ahol nincs épített ingatlan, viszont van egy olyan aszfaltos rész, amit jól tudnak hasznosítani buszfordulóként. Azonban több helyen is hibás az aszfalt, így a forrásból a javítás is megtörténik.