Reményekkel és várakozásokkal telve indult a 2019-es év Pusztamérgesen is.  A benyújtott pályázatok közül a döntő többség pozitív elbírálásban részesült.

Dr. Papp Sándor polgármester kiemelte, hogy egy nagyobb Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázat ment végbe 65 millió forint értékben, melyből az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése valósult meg. Továbbá, sikerült a polgármesteri hivatalt és a könyvtárat felújítani, a fogorvosi rendelő szigetelése is megtörtént. Ahol kellett, a fűtés korszerűsítését és az akadálymentesítést is megoldották. Emellett több kisebb beruházás történt.  A többségük még igen friss, hiszen szeptemberben és októberben fejeződtek be.

Hozzátette, hogy a Magyar Falu Program segítségével nemrégiben az orvosi rendelő és a hozzá tartozó szolgálati lakás is megújult. Az óvoda, valamint a védőnői szolgálat korszerűsítése is befejeződött, de a tanyagondnoki szolgálat ugyancsak sikeres eszközbeszerzést tudhat magáénak. Az évben önerőből utcanévtáblákat is vásárolt Pusztamérges.

A sportélet is igen jelentős a településen. Egy száz férőhelyes lelátó épült a focipályán, és a labdafogó hálókat is kicserélték. Ami az iskolai testnevelést illeti, az ottani öltözőt közel 20 millió forintból fogják átalakítani a következő évben.

A polgármester elmondta, hogy Pusztamérges mostanra abba a fázisba is eljutott, hogy magának a falunak a szépítésével foglalkozzon. Olyan elképzelések vannak az elkövetkező öt évre, mint például a játszótér korszerűsítése, a központi park kivilágítása, a központi utca virágosítása, öntözőrendszerrel való ellátása.

A település nemrég ünnepelte 110 éves önálló közigazgatását. A polgármester megerősítette, hogy az önkormányzatnak és a civil szervezeteknek nagyon jó az együttműködése. Ha az előbbinek bármiféle civil segítségre van szüksége, a lakosság összefog az érdekükben. Az utóbbi időben a rendezvények száma is növekedett, aktivizálódott a közösség.

Pusztamérges kiemelkedő rendezvénye a szüreti fesztivál és a falunapi kakaspörkölt-főző verseny. Dr. Papp Sándor szerint mindig felmerül a kérdés, hogy felül tudják-e múlni a jövőben az adott évi rendezvényt, de szerencsére mindig van a lakosságnak új ötlete, amely állandóan emeli az előző év színvonalát. Így jövőre sem múlhat el úgy az év, hogy ne szerveznék meg Pusztamérges népszerű rendezvényeit.

A teljes beszélgetést a december 31-ei adásunkban nézhetik meg.