Sárközi László, a Mórahalmi Önvédelmi Egylet (Polgárőrség) elnöke, oklevelet vehetett át az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozatában végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként.

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozata 745 lóval ad megerősített szolgálatot 197 településen országszerte. Létszámuk folyamatosan és dinamikusan növekszik. A lovas polgárőr szolgálat elsősorban a külterületek ilyenek például a tanyás részek, üdülőterületek, hétvégi házak, gyümölcsösök, mezőgazdasági területek, állattartó telepek, erdők, természetes vizek és vízügyi létesítmények vagyonvédelme érdekében kifejtett bűnmegelőzési tevékenység speciális formájaként működik. A lovas polgárőrök leginkább az illegális fakitermelések és mezőgazdasági termény lopások megelőzésében aktívak, emellett nagyban növelik a bejárt területek tulajdonosainak, lakosainak biztonságát és biztonságérzetét, ezáltal javítják a területek népességmegtartó képességét.

A lovasok járőröző szolgálatuk során sokkal többet tapasztalnak, mint a területet gyalogosan vagy gépjárművel bejáró társaik, a nehéz időjárási és terepviszonyok esetén is alkalmazhatóak. A lovasok, mivel helyzetüknél fogva a nyeregből magasabbról, jóval messzebbre ellátnak, illetve belátnak magasabb sövények, kerítések fölött is, könnyebben észlelik az anomáliákat a gyalogos vagy gépjárművel szolgálatot adókhoz képest.