A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indítja el. A program egyik elemeként Csongrád megyében az 5514-es jelű út másfél kilométeres szakasza újul meg. A Mórahalmon keresztülhaladó út az 55-ös elkerülőút Szeged felőli körforgalmától a Honvéd utcáig tartó szakaszának felújítása csiszolással és profilmarással kezdődött meg három hónappal ezelőtt.

_1011263

A Mórahalom átkelés összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodnak. A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek.

_1011266

Júliusban a munkálatok egyre látványosabb részükhöz érkeztek: munkagépek tucatjai dolgoznak egyszerre az úttesten, zajlik az aszfaltozás és a belterületi körforgalom átalakítása, valamint folyamatos a szegélykövek lerakása is. A beruházás komoly erőkkel folyik a város szívében, ahol új parkolóhelyeket és gyalogátkelőket is létrehoznak a beruházás keretében. A város számára turisztikailag is fontos útjavítás ezután lehetővé teszi a kényelmesebb és biztonságosabb parkolást, valamint a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő előtti nagy gyalogosforgalom kezelését.