Augusztus 14-én a Magyar Örökség díjas vajdasági Tanyaszínház Y-elágazás című előadását tekinthetik meg a Kolo Központban. A könnyed nyári szabadtéri színházi előadás középpontjában az Y generáció áll.

A valóságshow-k világát, a komédiát, a zenét és a társadalomkritikát vegyítő előadással  42. évadát kezdte meg július 17-én a vajdasági Tanyaszínház. A darab megvalósulásához ismert vajdasági rendezők és színművészek járultak hozzá: Lénárd Róbert darabját Puskás Zoltán rendezte, a középpontba pedig a fiatalok útkeresését, döntési helyzeteit állították. Az Y-elágazás voltaképpen görbe tükröt helyez az egész magyar társadalom elé, az előadásban finom utalások jelennek meg olyan égető társadalmi folyamatokra, mint  az elvándorlásra.

A kerekeken guruló vándorszínház augusztus közepéig huszonöt helyre látogat el, és összesen mintegy ezer kilométert tesz meg traktorral. Idén a vajdasági településeken kívül Magyarországon, Mórahalmon is részesei lehetnek a nézők ennek az egyedülálló színházi élménynek.

A darab 20:00 órakor kezdődik, a belépés ingyenes.