A homokháti bringások azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron he­­verő, de még használható állapotban lévő kerékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azokat.

– Ez az első kerékpár, a sajátom, én ajánlottam fel. A klubunk el­­ső, palicsi túráját ezzel tekertem végig – mutatta kétkerekűjét a zákányszéki Börcsök Zoltán, a Homokháti Bringaklub alapítója és vezetője a bordányi Koffein Ke­­rékpárműhely udvarán.

– Amikor elkezdtek szaporodni a bringautak a térségben, egyre többen kaptak kedvet a kerékpározáshoz. Hagyományteremtő szándékkal első alkalommal rendeztük meg áprilisban a 70 kilométeres I. Homokhátság Kör kerékpártúrát, amire két hét alatt több mint százan jelentkeztek. Arra gondoltunk, hogy ezt az aktivitást megpróbáljuk jótékonykodásra is felhasználni – folytatta Börcsök Zoltán.

Börcsök Zoltán, a Homokháti Bringaklub vezetõje és a bordányi Tari Attila bicikliszerelõ

A homokháti bringások azt találták ki, hogy összegyűjtik a használt, otthon, a pincében lapuló, vagy az udvaron he­­verő, de még használható ál­­lapotban lévő kerékpárokat, felújíttatják, majd a helyi rászorulóknak adják azokat.

A bicikliket a bordányi Ben­­ke Gedeon utca 21. alatti Kof­fein Kerékpárműhelybe és a Zákányszéki Művelődési Ház és Könyvtárba, a Dózsa György utca 45. alá várják, itt keressék a könyvtár vezetőjét, Paraginé Tóth Edinát. Érdeklődni Börcsök Zoltánnál lehet telefonon a 30/606-2358-as telefonszámon.

Tari Attila a kerékpárműhelyben azt mondta: – Olyan bicikliket várunk, amelyek működőképesek, ki­sebb felújítással használhatók. Attila hozzátette, a biztonság a legfontosabb, ezért a fékeket minden esetben ellenőrzi, és szükség esetén javítja.

Forrás: delmagyar.hu