Áprilisban Mórahalom is meghívást kapott a lengyelországi testvértelepülésen, Uniejówban hatodik alkalommal szervezett „Ízek Fesztiválja” elnevezésű gasztronómiai programsorozatra. Az esemény célja az volt, hogy a testvértelepülések megosszák egymással tapasztalataikat és ötleteiket azzal kapcsolatban, hogy miként lehet beemelni a helyi gasztronómiát a turisztikai kínálatba, illetve hogyan ösztönözzék a helyi kistermelőket arra, hogy az általuk előállított minőségi alapanyagokat beépítsék az éttermek termékkínálatába.

A látogatás fő része egy szakértői konferencia volt, amelyen többek között Mórahalom helyi termékei, a Homokháti Portéka védjegyrendszer, valamint a helyi értéktár elemei is bemutatásra kerültek. A résztvevők megkóstolhatták a mórahalmi rétest, valamint a bivalyszalámit. Ezek nagy sikert arattak, mind a lengyel házigazdák, mind pedig az olasz vendégek körében.

Az esemény továbbá lehetőséget nyújtott a testvértelepülések együttműködéseinek erősítésére, új kapcsolatok kiépítésére és a települések bemutatkozására.