Megalakult a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat új testülete, amely Ábrahám Dominik ifjúsági polgármester vezetésével és tíz ifjúsági képviselővel kezdte meg működését. A településen 1999-ben állt fel az első Ifjúsági Önkormányzat, és immár a hetedik ciklusát kezdi meg a szervezet.

A domaszéki ifjúság követeit Sziráki Krisztián polgármester, dr. Pálfi Tímea Ágnes jegyző és Ábrahám Zsolt önkormányzati képviselő köszöntötte a Polgármesteri Hivatalban, amelynek üléstermében a testület ünnepélyes keretek között letette az esküt, majd a tagok átvették megbízólevelüket. Az Ifjúsági Önkormányzat tagjai egyhangúlag elhivatottságukat fejezték ki abban, hogy minél jobban aktivizálják a helyi ifjúságot és együttműködnek a Domaszék Nagyközségi Önkormányzattal.

Sziráki Krisztián, aki egykor maga is ifjúsági polgármesterként vezette az intézményt, köszöntőjében elmondta, 1999-ben jött létre az először az Ifjúsági Önkormányzat és azóta is működik. És bár a környékbeli településeken is voltak próbálkozások erre vonatkozóan, azt csak kevesen mondhatják el, mint Domaszéken, hogy több mint 20 éve működik már az Ifjúsági Önkormányzat. A polgármester üdvözölte a testületi tagok lelkesedését és bizalmát fejezte ki, hogy ezt a hagyományt tovább fogják vinni és jó ötleteitekkel, elképzelésekkel fejleszteni is tudják ennek a szervezetnek a működését.

Az Ifjúsági Önkormányzat a települési költségvetésben elkülönített pénzből gazdálkodik, véleményt nyilvánít, javaslatot tehet minden olyan ügyben, amely a fiatalokat érinti. Szabadidős programokat, tanfolyamokat szervez. A szervezet sikeres munkájáért korábban Arany Titán díjat is kapott.

(fotó: Domaszék Nagyközségi Önkormányzat)