A Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskolája a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetsége partnerévé vált október 9-én. A két intézmény közötti együttműködést ünnepélyes keretek között kötötték meg, s  egyben egy táblát is lelepleztek az intézmény bejáratánál, amely szintén e kapcsolatot fémjelzi. A jövőben a két fél komoly szakmai együttműködést fog lebonyolítani, melynek hozadéka a kiváló szakemberek képzése lesz majd.

– A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség az ország egyik legnagyobb gasztronómiával, turizmusfejlesztéssel foglalkozó szervezete. Egy gyűjtő szervezetről van szó, mely a cukrászokat, szakácsokat, baristákat és a turizmus bármely területén dolgozó szakembereket tudja tagjai között.  1964 óta működik szövetségként, jelen pillanatban 400 tagot számlál: magánszemélyeket, cégeket, vállalkozásokat, intézményeket. A szakmai támogatás mellett, természetesen érdekvédelmi képviseletet is nyújtunk– magyarázta Krivács András a Szövetség elnöke. Hozzátette, hogy a 21. századnak megfelelő technológia bemutatásával egy modernkori gasztronómiai képzést próbálnak majd Mórahalomra varázsolni.

Angyalné Kovács Anikó, a mórahalmi szakképző vezetője elmondta, hogy intézményük tavaly 34, idén pedig már 219 tanulót számlál. Ez rendkívüli siker és kihívás is egyben, mindehhez az is hozzásegítette az iskolát, hogy modern körülmények között lehet dolgozni mind infrastrukturális, mind pedagógiai szempontból. Az igazgató a táblaavatón megjelent diákokat azzal buzdította, hogy legyenek a jók között a legjobbak, hiszen erre minden lehetőségük adott az intézményben.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a mórahalmi Tóth János Szakképző Iskola kapcsolata a gyakorlatban szakmai versenyeket, publikációkat, konferenciákat, különböző együttműködési fórumokat is jelenteni fog a jövőben.