Szeptember 25-én a Kolo Szerb Kulturális Központban megalapították a Sveti Stefan Borlovagrendet, mely az első magyar-szerb borlovagrend. Neve Nemanjics István (Stefan Nemajić), szerb király nevét viseli.

A lovagrend a magyar-szerb borkultúra, a gasztrokultúra, valamint a két ország együttműködése jegyében, a Homokhátság kiemelkedő fejlődését segítve alakult meg. Célja, hogy a térség borászattal foglalkozó szakembereinek figyelmét felkeltve, a homoki borok Magyarország és Szerbia együttműködését elősegítve, a minőségi borkultúra és a térség gazdag természeti adottságainak felhasználására fókuszáljon. Alapító tagjai között találhatjuk többek között Török Györgyöt, a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Brczán Krisztifort, a deszki Bánát Szerb Kulturális Egyesület elnökét és Gubicsák László borászt, a szerbiai Petra borászat tulajdonosát.

A megalapításra a Szőlőszentelés és Szüreti Ünnep eseményen került sor. A rendezvényen szerepelt többek között a Mórahalmi Parasztkórus, a romániai Pécska Kultúregyesület, valamint a Miro Nosice szerbiai női kórus. A Borlovagrend megalapítását ünnepélyes vecsernye, istentisztelet követte.