November vége hagyományosan a disznóvágás időszakának a kezdete. A homokhátsági településeken sincs ez másként, hiszen az elmúlt évek tradícióihoz híven idén is böllérnapot tartanak a tél beköszöntével.

Elsőként Zákányszék szervez nagyszabású disznóvágást november 23-án. A XVIII. Zákányszéki Böllérnap reggel 6:30-kor indul a Művelődési Ház udvarán, majd 7 órakor megkezdődik a disznóvágás. Ezután reggeli, töpörtős pogácsa és kenyérsütés következik. A böllérnap sztárvendége Sági Szilárd, az ország gasztrokibice lesz.
Este 18 órakor vacsora és bál várja a vendégeket. A jegyárakról az esemény Facebook-oldalán tájékozódhatnak, a Lengyel Téri Butikban pedig meg is vásárolhatják a belépőket.

2016-os pillanatkép az akkori böllérnapról Zákányszéken (Fotó: delmagyar.hu)

November 30-án Domaszéken a XXI. Böllérnapot tartják a polgárőr faház melletti területen. 6:30-tól magyarországi és határon túli böllérek disznótoros bemutatójával kezdődik  az esemény, melyet Sziráki Krisztián polgármester nyit meg.
7:30-tól pecsenyesütő verseny, termelői kispiac, majd frissen sült kalácsok kínálása és forraltbor kóstolása következik.
Este ugyancsak bállal várják Domaszéken is a szórakozni vágyókat. A talpalávalót a Kosava zenekar szolgáltatja. Jegyeket a könyvtárban, illetve a polgármesteri hivatalban vásárolhatnak. További információkat a DomaTV közösségi oldalán találnak.

Ínycsiklandozó és bőséges reggelivel várták tavaly is az érdeklődőket Domaszéken (Fotó: delmagyar.hu)

Ízelítőként feleleveníthetik egy-egy korábbi zákányszéki, illetve domaszéki böllérnap pillanatait.