Október 25-én a Mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola 4-8. osztályosai Budapesten, a Papp László Sportarénában mintegy 10 ezer iskolással együtt hallgathatták meg Nick Vujicic, világhírű motivációs előadó magával ragadó beszédét. A végtagok nélkül született előadó életét és nem mindennapi helyzetét úgy mutatta be a gyerekeknek, hogy vicces történeteket és szomorú emlékeket váltogatva igyekezett rámutatni, sosem szabad feladnunk az életünket, hiszen Istennek mindenkivel célja van.

Különleges motivációs élményben lehetett része mind a diákoknak, mind a tanároknak

Az iskolai csúfolódások és az otthoni bántalmazások miatt sok gyerek és fiatal érzi úgy világszerte, hogy kilátástalan a sorsa. Nick Vujicic – aki gyerekkorában szintén öngyilkosságot kísérelt meg – saját példáját idézte a hallgatóság elé.

 A jövőbeli eseményekről általában három szempont alapján döntünk: amit ismerünk, amit érzünk és amit látunk. De a csoda mindezek felett van! Születésekor róla sem gondolták, hogy járni és úszni fog valaha – ma pedig a világ minden táján a reményt hirdeti boldog életével.

Fotó: Váli Miklós

Ne azért haragudj Istenre, amid nincs, inkább legyél hálás azért, amid van – adott tanácsot hihetetlen lelkesedésével mindenkinek, aki elkeseredett vagy nehézségekkel küzd. Legyen életcélod, amire koncentrálsz, ez sokszor átsegít a nehézségeken!

A Szent László iskola diákjai és tanárai számára is életre szóló élményt nyújtott a Nick Vujiciccsel való találkozás. Még sokáig fognak arról beszélni, hogy az előadó mekkora hatást gyakorolt hallgatóira szavaival, megjelenésével, hitével.

Fotó: Váli Miklós