Domaszéken is van már kupakgyűjtő szív. A hétvégén megtartott falunapon adták át ünnepélyes keretek között a Domaszéki Ifjúsági Önkormányzat kezdeményezését. Az eseményen a szervezet képviselője és a falu polgármestere együtt el is helyezték az első kupakokat a gyűjtőben.

A helyi ifjúsági önkormányzat szívügye a környezetvédelem és a rászorulók segítése. Előzetes terveik alapján kupakgyűjtő szívet készíttetettek, amelyet a falu központjában fognak elhelyezni.

A kezdeményezés annak idején Dániából indult, ma már számos magyarországi, illetve Csongrád-Csanád megyei településen is megtalálhatók a kupakgyűjtők.

Az összegyűlt kupakokért különböző felvásárló cégek és szervezetek kilogrammonként 30-50 forintot fizetnek. Ez első hallásra nem tűnik soknak, de ahogy a mondás is tartja: “sok kicsi sokra megy”. A befolyó összegből elsősorban a helyi, sajnálatos módon rossz körülmények között élő fiatalokat és családokat szeretné támogatni a helyi ifjúsági civil szervezet.

Az ásványvizes és a különböző üdítőitalos flakonok kupakja mellett a dobozos tejes és gyümölcslevek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt akár a flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők, továbbá a balzsamok és a testápolók kupakjai is, ahogy akár a fogkrémes tubus teteje is a gyűjtőbe tehető.

A kupakgyűjtő szív pontos helyéről és a befolyó összeg felhasználásáról a közösségi oldalakon és a Domaszéki Hírmondóban adnak további tájékoztatást. Az Ifjúsági Önkormányzat tisztelettel kéri a domaszéki lakosokat, hogy gyűjtsék a műanyag kupakokat, és helyezzék el a szívben, hogy közösen támogathassuk a segítségre szorulókat.