Az Ásotthalmi Művelődési Ház is csatlakozott a Közösségek Hete országos rendezvénysorozathoz. A hagyományokhoz híven idén is május második hetében rendezik meg, de ezúttal a kialakult egészségügyi és járványügyi helyzetre való tekintettel a szokásoktól eltérően, csak virtuális formában lesz lehetőség részt venni az eseményen.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az Országos Széchényi Könyvtár és az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében immár negyedik éve megrendezésre kerülő, s igen népszerű programsorozat a közösségek fontosságára, és annak megtartó erejére hívja fel a figyelmet. A mostani egymásra utalt, kiszolgáltatott, mindannyiunk számára embert próbáló helyzetben különösen is fontos a közösségi értékek hangsúlyozása. Közös gondolkodással és felelősségvállalással, egymásra odafigyelve, egymást bátorítva könnyebben élhetjük meg a bezártság mindennapjait.

Az online tér adta lehetőségekkel élve az ásotthalmi művelődési ház május 11. és 17. között több felhívással várja a lakosokat, a Közösségek Hetén. A hét folyamán a következő felhívások várják az érdeklődőket:

  • Kertünk kincsei – fotópályázat
  • Ki mit süt otthon? – Várják az otthon készült hagyományos kenyér recepteket.
  • Ki mit tud otthon? – Mutasd meg Te miben vagy jó! Küldj képet vagy egy rövid videót. Mutasd be hobbidat, mit szeretsz csinálni az otthon eltöltött idő alatt.
  • Karantén kultúra – Várják az otthon készült verseket, novellákat, írásokat.
  • A könyvek most hozzád mennek… – Elindult a házi könyvkölcsönzés a faluban.

További és részletes információkat a az Ásotthalmi Művelődési Ház közösségi oldalán találnak.