Március 6-tól dolgoznak az EDF Démász Hálózati Elosztó Kft. alvállalkozói Mórahalmon, a Tömörkény utcában, mely közvetlenül érintett az új, Zöld Város koncepció kialakításában. Első lépésként hálózatfejlesztés valósul meg, melynek következtében a meglévő 0,4 kV-os légvezetékes hálózatot földkábeles hálózat váltja fel.

P1120310

Práger Norbert, a Démász illetékese úgy nyilatkozott: a munkálatok várhatóan március végéig tartanak, de a magas talajvíz és az egyéb közművek elhelyezkedése késleltetheti a kivitelezést. A lakóházak és vendégházak tulajdonosaival napi szintű a kapcsolattartás és minden fontos kérdésben személyes egyeztetés történik – tette hozzá a művezető. A beruházás első üteme után az utcában új közvilágítási hálózat fog kiépülni, így a Fesztivál köz és a Szegedi út közötti szakaszon is lesz ezentúl közvilágítás. Ennek kiépítése további munkálatokat von maga után, ami várhatóan 2017. június 30. napjáig fejeződik be. Az igényes kandeláberek kihelyezése az új városközpont kialakításának része, mely pályázati forrásból valósul meg az önkormányzat beruházásában.

A T-Home szolgáltató szintén átépíti a kábeltévé hálózatot a meglévő légvezetékről földkábeles hálózatra. Az egyes ingatlanoknál a falvéséseket a Móraép Kft. és Dancza József közösen végzik. Mórahalom önkormányzata és a kivitelezők is a lakosság együttműködését kérik.

P1120312