Közel 30 csapat főzött szombat délután a sándorfalvi Kastélykertben. Pörköltek, sültek, egytálételek és tészták is kerültek a zsűri asztalára. A közönséget eközben helyi művészeti csoportok és különböző együttesek szórakoztatták.

Három napos rendezvénysorozattal ünnepel a hétvégén az idén 140 éves Sándorfalva. A Kastélykertben tartott szombati programok igazi családi kikapcsolódás jelentettek a helybélieknek: a kicsiket vidámpark, a tiniket virtuális játéksarok, a felnőtteket pedig koncertek és kulturális programok várták. Szinte hagyomány, hogy a települések éves ünnepén főzőversennyel hozzák össze a baráti társaságokat. Nem volt ez másképp a Sándorfalván sem, üdítő változatosságként hatott azonban, hogy a nyári hőségben nem délben, a tűző napon állították fel a bográcsokat, hanem délutánra szervezték a kezdést és vacsorára készültek el a finom ételek. Az árnyas fák alatt közel 30 csapat sütött-főzött.

A három kategóriának köszönhetően változatos vacsorafogások készültek: pacal, slambuc, zöldséges húsgombóc és tárcsán sült hús, a pörköltek között pedig volt kakas, birka és vaddisznó is a hagyományos marha és sertés mellett.

Aki nem főzött, a színpadi programokat hallgatta: délután a helyi és testvértelepülések művészi csoportjait követően a Bon-Bon, a Stolen Beat és az Apostol Együttes szórakoztatta a közönséget. Este hét órára gyakorlatilag meg is telt a Kastélykert.

A Sándorfalvi Városnapok vasárnap ünnepi szentmisével folytatódik, délután pedig a művészeti iskola zenetáborának zárókoncertjével ért véget.

Forrás: delmagyar.hu